Mainos

Zuckerbergilla aihetta juhliin - Facebookin liikevaihto kaksinkertaistui

Yhteisöpalvelu Facebookin liikevaihdon kerrotaan kaksinkertaistuneen 1,14 miljardiin euroon tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Asiasta kertoo Facebookin talousasioista perillä oleva lähde uutistoimisto Reutersille.

Facebookin nettotulot vuoden ensimmäisellä puoliskolla olivat lähteen mukaan 365 miljoonaa euroa.

Monet asiantuntijat uskovat Facebookin listautuvan pörssiin ensi vuonna. Yksityismarkkinoilla Facebookin arvo on noussut noin 57 miljardiin euroon.

Nimettömänä pysyttelevä lähde alleviivaa Facebookin viehätystä mainostajien keskuudessa. Tarkkaa tietoa ei ole kuitenkaan siitä, kuinka suuri osa palvelun liikevaihdosta tuli mainosmyynnin kautta.

Kilpailu kiristymässä

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kehitti palvelun opiskelija-asunnossaan vuonna 2004. Yhtiön odotetaan esittelevän palveluun jälleen uusia ominaisuuksia tässä kuussa, kuten musiikkipalveluja Spotifylta ja Rhapsodylta.

Uusimpien lukujen valossa Facebookilla on siis syytä juhlia. Liialliseen turvallisuuden tunteeseen ei ole kuitenkaan varaa, sillä kilpailutilanne on parhaillaan kovenemassa ja Facebook joutuu kamppailemaan suosiosta mm. Google+ -palvelua vastaan.

Kesäkuussa julkistettu Google+ keräsi heti kahdessa viikossa 10 miljoonaa käyttäjää, mikä tosin on pieni määrä verrattuna Facebookin tämänhetkiseen käyttäjäkuntaan.

Osa riskisijoittajista ja asiantuntijoista uskovat Google+ -palvelun ottaneen kuitenkin nyt suunnan, jonka myötä se tulee haukkaamaan palan Facebookin kakusta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja