Mainos

Zoe-nimisten tyttöjen vanhemmat haastoivat Renaultin oikeuteen

Ranskassa oikeusistuimen on määrä päättää tänään, voiko autonvalmistaja Renault antaa uudelle sähköautomallilleen nimen Zoe. Oikeusjutun takana on kahden Zoe Renault -nimisen pikkutytön vanhemmat, jotka ovat haastaneet autoyhtiön oikeuteen.

Vanhempien mukaan etunimen käytön tulisi olla suojeltua eivätkä monikansalliset yritykset saisi omia niitä markkinointitarkoituksiin. Vanhemmat pelkäävät myös, että heidän lapsiaan tullaan kiusaamaan nimensä johdosta.

- Pilkkaaminen saattaisi olla hyvin suorasukaista, kuten "Haluan koskettaa airbagejasi" tai "Millaiset turvatyynyt hänellä on", kuvailee toisen Zoe-tytön isä Cedric Renault.

Vanhempia edustavan asianajajan David Koubbin mukaan etunimien suosio on aina romahtanut, kun Renault on käyttänyt niitä automalliensa nimeämiseen. Näin kävi Koubbin mukaan esimerkiksi Megane-, Logan- ja Clio-nimille.

Renaultin suunnitelma käyttää Ranskassa suosittua tytönnimeä autollaan on synnyttänyt laajemmankin protestiaallon etenkin internetissä. Autoyhtiötä vastustavat ovat perustaneet useita sivustoja, jotka ovat keränneet jo tuhansia kannattajia.

Zoe-sähköauton on tarkoitus tulla myyntiin vuonna 2012.

(MTV3 - APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.