Mainos

Zinni tapasi Arafatin uudelleen

Yhdysvaltain erikoislähettiläs uskoo Lähi-idän tulitaukoneuvottelujen alkavan jo alkuviikosta. Pahimmilta kahakoilta on myös vältytty.

Yhdysvaltain rauhanvälittäjä Anthony Zinni jatkoi tänään välitystyötä Lähi-idässä tapaamalla palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin toistamiseen Ramallahissa.

Zinni tapasi tänään myös muita johtavia palestiinalaispoliitikkoja, pääneuvottelija Saeb Erekatin, parlamentin puhemiehen Ahmed Qurein ja tiedotusministeri Yasser Abed Rabbon.

Epävirallisten tietojen mukaan tänä iltana on vuorossa myös järjestyksessä toinen tapaaminen Israelin pääministerin Ariel Sharonin kanssa tämän maatilalla Negevin autiomaassa.

Zinni arvioi lauantaina tähän saakka käymiään keskusteluja "myönteisiksi". Hän antoi lausuntonsa tavattuaan Arafatin. -Minusta tuntuu, että jokainen on sitoutunut pääsemään ulos tästä kaameasta tilanteesta, Zinni sanoi Ramallahissa.

Zinni uskoo varsinaisten tulitaukoneuvottelujen alkavan kolmen päivän sisällä sen jälkeen, kun alustavat keskustelut taistelujen lopettamisen "mekanismeista" on saatu päätökseen.

Väkivaltaisuudet palestiinalaisalueilla ja Israelissa ovat ainakin tilapäisesti laantuneet. Israelin armeijan mukaan viime yö oli viikkokausiin rauhallisin, eikä välikohtauksista raportoitu ennen aamua. Tuolloin israelilaiset ampuivat Länsirannalla sijaitsevassa Hebronissa palestiinalaismiehen, joka ajoi autolla Israelin valvomalla alueella ulkonaliikkumiskiellon aikana.

Noin 40 000 surijaa saattoi Gazan kaistalla al-Bureijin pakolaisleirillä eilen kuolleita naista ja neljää lasta. He kuolivat, kun heitä kuljettanut aasi astui maamiinaan. Palestiinalaiset ja Israel syyttivät toisiaan tapauksesta. Al-Aksan marttyyrien prikaatit ilmoitti hautajaisissa kovaäänisten kautta kostavansa surmat pikaisesti.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.