Mainos

Zimbabwen vaalitulokset viivästyivät

Matelu Zimbabwen vaalituloksien julkistamisessa on jatkunut edelleen, kun maan vaaliviranomaiset ilmoittivat, että parlamentin ylähuoneen eli senaatin vaalitulokset viivästyvät "logististen ongelmien" vuoksi. Tietoja tulosten mahdollisesta julkaisupäivästä ei kerrottu.

Vasta kun senaatin tulokset on julkaistu, voidaan odottaa tietoa presidentinvaalien tuloksesta, joita niitäkään ei ole julkaistu.

Zimbabwen presidenttiehdokkaat ilmoittivat tänään olevansa valmiita vaalien toiselle kierrokselle, jos sellainen järjestetään. Presidentti Robert Mugaben Zanu-PF-puolueen edustaja vakuutti Mugaben taistelevan loppuun asti.

Myös Mugaben vastaehdokkaan Morgan Tsvangirain MDC-puolue on ilmoittanut Tsvangirain osallistuvan toiselle kierrokselle jos tarve vaatii. MDC pitää kuitenkin kiinni väitteestään, jonka mukaan Tsvangirai sai jo viikonlopun vaaleissa suoraan valintaan vaadittavat yli 50 prosenttia äänistä.

Zimbabwen perustuslain mukaan vaalien toinen kierros on järjestettävä kolmen viikon kuluessa ensimmäisestä äänestyksestä.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.