Mainos

Zimbabwen sovintoneuvotteluiden aloitus viivästynyt

Zimbabwen hallituksen ja opposition edustajat eivät ole päässeet aloittamaan sovintoneuvotteluitaan suunnitellusti.Neuvotteluiden oli tarkoitus käynnistyä tänä iltana Etelä-Afrikan Pretoriassa, mutta osapuolten edustajat eivät päässeet lähtemään Zimbabwesta kokouskiireiden ja lentoaikataulujen vuoksi.

Sekä hallituspuolue Zanu-PF että oppositiopuolue MDC ovat ilmoittaneet, että neuvottelijat lentävät todennäköisesti Etelä-Afrikkaan huomisaamuna.

Zimbabwen presidentti Robert Mugabe ja oppositiojohtaja Morgan Tsvangirai sopivat neuvotteluiden aloittamisesta eilen. Osapuolten tavoitteena on nimittää maalle kahden viikon kuluessa yhteishallitus, jossa on edustajia Zanu-PF:stä ja MDC:n riveistä.

Monet ovat pitäneet neuvotteluille asetettua aikataulua liian tiukkana. Osapuolten välillä on erimielisyyksiä muun muassa yhteishallituksen toimikaudesta ja johtajasta.

Zimbabwen poliittinen kriisi syveni kesäkuun lopulla, kun Mugabe voitti presidentinvaalien toisen kierroksen ainoana ehdokkaana. Oppositiojohtaja Tsvangirai vetäytyi vaaleista väkivaltaisuuksien takia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.