Mainos

Zimbabwen sovintokeskustelut kangertelevat

Zimbabwen hallituksen ja opposition kriisikeskustelut näyttivät ajautuvan umpikujaan torstaina. Oppositiopuolue MDC ei suostunut allekirjoittamaan hallituksen ehdottamaa sopimusta varsinaisten neuvottelujen asialistasta.

MDC ja hallituspuolue Zanu-PF aloittivat viime viikolla keskustelut kriisistä, johon Zimbabwe ajautui presidentinvaaleissa. Vaalien voittajaksi julistettiin Robert Mugabe, joka on ollut vallassa vuodesta 1980 lähtien.

MDC:n Morgan Tsvangirai voitti vaalien ensimmäisen kierroksen, mutta ei osallistunut toiselle kierrokselle oppositioon kohdistuneiden väkivallantekojen takia.

Tsvangirain mukaan MDC ei ole kieltäytynyt allekirjoittamasta sopimusta, mutta haluaa odottaa, kunnes Afrikan unionin AU:n edustaja Jean Ping on tavannut Etelä-Afrikan presidentin Thabo Mbekin.

Eteläisen Afrikan maat ovat nimittäneet Mbekin välittäjäksi Zimbabwen kriisissä. MDC väittää Mbekin suosivan Zimbabwen hallitusta ja haluaisi välittäjäksi mieluummin AU:n edustajan.

Euroopan unioni on uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan päättänyt kiristää pakotteita Zimbabwea vastaan. Tietojen mukaan EU:n ulkoministerit päättävät ensi tiistaina matkustus- ja talouspakotteista Mugaben lähipiiriä vastaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.