Mainos

Zimbabwen presidentinvaalit maaliskuussa

Zimbabwessa järjestetään presidentinvaalit 9. ja 10. maaliskuuta, ilmoitettiin presidentinkansliasta tänään. Vastakkain vaaleissa ovat maata 21 vuotta hallinnut ja epädemokraattisista otteista syytetty Robert Mugabe (kuvassa) sekä opposition Morgan Tsvangirai.

Zimbabwen puolustusvoimien aselajien eri komentajat julkistivat aiemmin tänään lausunnon, jonka mukaan asevoimat tukee vain ehdokasta, joka uskoo vuosina 1972-80 valkoisten valtaa vastaan käydyn vapaussodan arvoihin ja perinteisiin. Käytännössä tämä merkitsee suoraa tuenilmaisua Mugabelle.

-Emme siten hyväksy saati sitten tue tai kunnioita ketään, jolla on erilaisia tavoitteita jotka uhkaavat koko itsenäisyytemme, maamme ja kansamme olemassaoloa, sanotaan lausunnossa, jonka ovat allekirjoittaneet myös poliisin ja tiedustelupalvelun johtajat.

Mugabe on leimannut vastustajansa Tsvangirain petturiksi, koska tämä ei osallistunut aiemmin Rhodesiana tunnetun maan itsenäisyystaisteluun.

Opposition Demokraattisen muutoksen liitto kutsui lausuntoa "ennaltaehkäiseväksi sotilasvallankaappaukseksi", jolla jo etukäteen kiistetään 13 miljoonan kansalaisen äänten merkitys.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.