Zimbabwen pääministeri loukkaantui ja vaimo kuoli

Zimbabwen pääministeri ja entinen pitkäaikainen oppositiojohtaja Morgan Tsvangirai on joutunut auto-onnettomuuteen, jossa hän loukkaantui.

Hän ei ole kriittisessä tilassa, kertoo Tsvangirain MDC-puolueen tiedottaja Nelson Chamisa.

Tsvangirain vaimo Susan Tsvangirai sen sijaan kuoli onnettomuudessa.

Pariskunta oli matkalla kotikaupunkiinsa Buheran lääniin, jossa Tsvangirain oli määrä pitää poliittinen tilaisuus huomenna. Pariskunnan auto törmäsi rekkaan ja pyörähti kolmesti katon kautta ympäri.

Tsvangirai aloitti pääministerinä viime kuussa. Eteläisen Afrikan valtiota johtaa itsevaltaisesti Tsvangirain vanha kiistakumppani, presidentti Robert Mugabe.

Presidentti Mugabe on vieraillut yksityissairaalassa, jossa Tsvangirai on hoidettavana.

Vanhat vihamiehet yrittävät nyt löytää tapoja pelastaa taloudelliseen kriisiin joutunut maa, joka joskus afrikkalaisissa mittasuhteissa oli kukoistava talous. Maassa riehuu myös vakava koleraepidemia, joka on tappanut lähes 4 000 ihmistä. Sairastuneita on melkein 88 000.

Poliittisia jännitteitä kasvatti myös MDC:n ministeriehdokkaan Roy Bennettin taannoinen pidätys. Häntä syytetään talousrikoksista.

Jos Tsvangirai joutuu pitkälle sairauslomalle, toiveet Zimbabwen kriisin ratkaisemisesta kokevat jälleen pahan takaiskun. Tsvangirain nousu hallitukseen nähtiin merkkinä siitä, että Mugabe osoitti ensi kertaa maan historian aikana jonkinlaisia sovittelun merkkejä.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat