Mainos

Zimbabwen oppositio: Mugabe valmistelee sotaa

Zimbabwen oppositiojohtaja Morgan Tsvangirai syyttää presidentti Robert Mugabea sodan valmistelemisesta. Tsvangirain mukaan Mugabe on ryhtynyt kokoamaan hallitusta tukevia joukkoja ja värväämään lisää sotilaita.

Tsvangirai lupasi puolestaan taata Mugaben turvallisuuden, jos tämä suostuu luopumaan vallasta. Opposition mielestä Tsvangirain voitto presidentinvaaleissa oli niin selvä, ettei toista kierrosta tarvita.

Poliisi esti oppositiota jättämästä vaalivalitusta

Zimbabwen poliisi on estänyt oppositiota jättämästä vaalivalitusta. Silminnäkijöiden mukaan aseistetut poliisit epäsivät opposition edustajilta pääsyn maan korkeimman oikeuden rakennukseen.

MDC-puolueen lakimiesten oli määrä vedota oikeuteen, jotta se määräisi viime viikon presidentinvaalien tulokset julkistettaviksi. Oppositio epäilee, että presidentti Robert Mugabe ja hänen Zanu-PF-puolueensa yrittävät viivytysten varjolla vaalivilppiä.

Zimbabwen valtiollinen televisio kertoi illalla, että Robert Mugaben kannattajat ovat vallanneet yhden viimeisistä valkoisten hallussa olleista maatiloista. Niin sanotut sotaveteraanit ja Zanu-PF:n nuorisoliiton jäsenet antoivat tilan omistajalle muutaman tunnin aikaa poistua.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.