Mainos

Zimbabwen Mugabe vannoi virkavalansa

Zimbabwen presidentiksi kiistanalaisissa vaaleissa valittu Robert Mugabe vannoi tänään virkavalansa. Niin oppositio kuin länsimaiden edustajatkin boikotoivat tilaisuutta, jossa oli kuitenkin paikalla naapurimaiden johtajia.

Mugabe, 78, on johtanut maata aina vuoden 1980 itsenäistymisestä asti ja aloitti tänään jälleen uuden kuusivuotiskauden. Mugabe sanoi tilaisuudessa, että kiistelty maareformi jatkuu tulevaisuudessa kiivaana. Muutama tuhat valkoista omistaa merkittävän osan Zimbabwen viljelymaasta. Huolimatta valkoisten merkittävästä panoksesta maan elintarvikehuollossa, Mugaben mielestä heidän viljelemänsä maat tulisi jakaa köyhille mustille.

Yhdysvallat, EU ja opposition pääehdokas Morgan Tsvangirai ovat kaikki kyseenalaistaneet maaliskuun alun vaalien oikeudenmukaisuuden. Mugabe torjui lännen arvostelun todeten, että hänen vaalivoittonsa oli "tyrmäävä isku imperialismille", ja syytti entistä emämaata Britanniaa "suojattinsa" Tsvangirain tukemisesta vaalikampanjan aikana.

Arvostelusta huolimatta Mugabe näytti tarjoavan yhteistyötä Tsvangirain johtamalle MDC-puolueelle. -Kutsumme teitä kaikkia, MDC mukaanlukien, työskentelemään kanssamme parlamentissa ja sen ulkopuolella, Mugabe sanoi virkaanastujaispuheessaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.