Mainos

Zimbabwe pyytää apua koleran taltuttamiseen

Zimbabwe on taipunut pyytämään kansainvälistä apua maata koettelevan koleraepidemian taltuttamiseksi. Paikallismedioiden mukaan hallitus on julistanut maahan hätätilan koleran leviämisen ja terveydenhuollon rappion vuoksi.

YK:n mukaan epidemia on vaatinut jo ainakin 565 ihmisen hengen. Likaisen veden ja ruuan kautta leviävä tauti on tavallisesti hoidettavissa, mutta Zimbabwessa terveydenhuolto on romahtanut rahan puutteen vuoksi.

Valtionsairaalat sulkivat ovensa jo viikkoja sitten, kun lääkärit ja sairaanhoitajat aloittivat lakon parempien palkkojen ja työolojen puolesta.

- Keskussairaalamme ovat kirjaimellisesti toimintakyvyttömiä. Tarvitsemme tukea varmistaaksemme, että ihmiset tulevat töihin ja että terveydenhuoltojärjestelmä saadaan elvytettyä, vetosi terveysministeri David Parirenyatwa.

Kolera on koetellut pahiten pääkaupunkia Hararea, jossa jatkuvat vesikatkokset ovat pakottaneet asukkaat haalimaan juomavettä likaisista joista ja kaivoista.

Puhdasta vettä on tarjolla vain aika ajoin, koska Zimbabwella ei ole varaa ostaa riittävästi veden puhdistamiseen tarvittavia kemikaaleja. Myös maan jätehuolto on retuperällä.

Zimbabwen naapurimaan Etelä-Afrikan hallitus kertoi suunnittelevansa kriisikokousta Zimbabwen tilanteen vuoksi. Sapa-uutistoimiston mukaan kolera on jo tappanut kahdeksan ihmistä Etelä-Afrikassa, kun sairastuneet zimbabwelaiset pakenevat rajan yli hoitoa saadakseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.