Mainos

Zhirinovski ulos presidenttipelistä

Venäjän keskusvaalilautakunta on kieltäytynyt hyväksymästä äärikansallismielistä duuman varapuhemiestä Vladimir Zhirinovskia ehdokkaaksi tuleviin presidentinvaaleihin. Zhirinovski ilmoitti valittavansa päätöksestä.

Zhirinovski

Venäläiset tiedotusvälineet kertoivat aiemmin, että keskusvaalilautakunta oli todennut Zhirinovskin pojan omistavan Moskovassa asunnon, jota ei ollut merkitty perheen omaisuusluetteloon. Lain mukaan kaikkien presidenttiehdokkaiksi pyrkivien on tehtävä selkoa omista ja perheensä tuloista kahden viime vuoden ajalta ja lisäksi kaikesta omaisuudestaan, mm. kiinteistöistä, huoneistoista, ajoneuvoista ja säästöistä. Väärät tiedot saattavat johtaa vaaleista sulkemiseen.

Zhirinovski on tiettävästi ilmoittanut omaisuudekseen kymmeniä huoneistoja ja lukuisia autoja. Selitykseksi hän sanoo rekisteröineensä puolueensa LDPR:n omaisuutta omiin nimiinsä "estääkseen puolueen omaisuuden laittoman myynnin". Vaalilautakunta totesi kuitenkin, ettei Zhirinovski ole ilmoittanut Moskovan keskustassa olevaa 38 neliömetrin kaksiota, joka kuuluu hänen 37-vuotiaalle pojalleen ja lähimmälle työtoverilleen Igor Lebedeville.

Puolueen parlamenttiryhmän puheenjohtajaksi isänsä jälkeen valittu Lebedev esitti vastalauseensa vaalilautakunnan päätöksen johdosta. Hän sanoi, ettei huoneisto ole hänen, ettei hän ole koskaan käynyt siinä ja ettei hän edes tiedä, missä se sijaitsee. Lebedevin mukaan joku oli väärentänyt hänen nimensä asunto-osakekirjaan. Zhirinovski kysyi tavanomaisen kiihtyneenä: -Miksi minä ilmoittaisin 99 prosenttia perheen tuloista ja omaisuudesta ja jättäisin yhden prosentin ilmoittamatta?

Kaikkiin vuoden 1991 jälkeisiin presidentin- ja parlamenttivaaleihin osallistuneella Zhirinovskilla on yleensä ollut vaikea vetää yhtä köyttä keskusvaalilautakunnan kanssa. Kun LDPR:ää oltiin rekisteröimässä joulukuun parlamenttivaaleihin, puolue suljettiin vaaleista, koska useat sen johtajista olivat antaneet vääriä tietoja itsestään. Zhirinovskin onnistui kuitenkin viime hetkellä rekisteröidä vaaleihin aivan uuden vaaliliiton, Zhirinovskin vaaliliiton, joka muodostettiin hänen siskonsa nimellä rekisteröidystä siihen saakka tuntemattomasta liikkeestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.