Mainos

Zeroual: Algeria voittamassa taistelun terrorismia vastaan

Algerian presidentin Liamine Zeroualin mukaan maan hallitus on voittamassa taistelun ääri-islamilaista terrorismia vastaan. Zeroual sanoi eilen kansalle pitämässään puheessa, että äärimuslimien iskut tukahdutetaan pian lopullisesti.

Hän korosti, että Algerian turvallisuustilanne on huomattavasti parempi kuin vuonna 1994. -Kolme vuotta sitten maatamme vaivasi laajamittainen terrorismi, jota johdettiin sekä Algerian sisältä että ulkomailta, Zeroual totesi. Hänen mukaansa Algerian kansan päättäväisyys pelasti tuolloin maan katastrofilta.

Muun muassa kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat vaatineet kansainvälisen yhteisön puuttumista Algerian väkivaltaisuuksiin, koska maan hallituksen ei ole katsottu pystyvän pysäyttämään äärimuslimien terroritekoja. Algerian hallitus on kuitenkin säännönmukaisesti kieltänyt kansainvälistä yhteisöä puuttumasta maan sisäisiin asioihin.

Algerian oppositio boikotoi paikallisneuvostoja

Algerian tärkeimmät oppositiopuolueet ilmoittivat tänään, etteivät ne osallistu viime kuussa valittujen paikallisneuvostojen työhön, koska vaaleissa esiintyi vilppiä.

Puolueet sanoivat, ettei Algerian presidentti Liamine Zeroual ole vastannut niiden vaalivilppiä koskeviin valituksiin. Kuuden puolueen allekirjoittamassa lausunnossa ilmoitetaan, etteivät puolueet hyväksy vaalitulosta eivätkä osallistu valittujen paikallisneuvostojen työhön.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.