Mainos

Zarqawi syytettynä pommi-iskuista kirkkoihin

Kristilliset kirkot olivat autopommi-iskujen kohteena eilen Irakissa. Irakin hallitus syyttää iskuista Abu Musab al-Zarqawin johtamaa terroristiryhmää.

Abu Musab al-Zarqawi

Irakin hallitus syyttää Abu Musab al-Zarqawin johtamaa terroristiryhmää kirkkoihin eilen tehdyistä pommihyökkäyksistä, turvallisuusviranomaiset kertoivat. Zarkawilla uskotaan olevan yhteyksiä al-Qaida-terroristiverkostoon.

- Ei ole epäilyksen häivääkään, etteikö Zarqawi olisi suunnitellut nämä iskut, Mowaffaq al-Rubaie sanoi uutistoimisto Reutersille.

Hän lisäsi, että pommi-iskujen tarkoitus on ajaa kristitty vähemmistö pois Irakista. Kristilliset kirkot olivat useiden autopommi-iskujen kohteena Irakissa eilen. Bagdadissa pommit räjähtivät peräjälkeen neljän eri kirkon lähistöllä illalla, poliisi kertoi. Myös Mosulissa hyökättiin kirkkoa vastaan.

Yhdysvaltain armeija sanoi, että pommihyökkäykset surmasivat Bagdadissa kymmenen ihmistä. Mosulin iskun uhrien lukumäärää armeija ei kertonut. Mosulin poliisin mukaan ainakin 11 ihmistä loukkaantui pommihyökkäyksessä. Iskujen tähtäimessä oli ensimmäistä kertaa väkivaltaisuuksien aikana maan kristitty vähemmistö. Valtaosa maan 800 000 kristitystä asuu Bagdadissa.

- Tämä on rikos. On sunnuntai, olimme messussa. Paikalla oli paljon naisia ja lapsia, pommi-iskun kohteeksi joutuneen syyrialaisen kirkon piispa Raphael Kutami sanoi Bagdadissa.

Yhdysvaltain armeijan mukaan mikään räjäytyksistä ei näyttänyt olevan itsemurhaisku. Yhden bagdadilaisen kirjon luota oli löytynyt räjähtämättömiä kranaatteja. AFP:n haastattelema irakilaispoliisi puolestaan sanoi, että ainakin yksi oli itsemurhaisku. Vatikaani tuomitsi pommi-iskut. Katolisen kirkon edustaja kutsui iskuja "kauhistuttaviksi ja huolestuttaviksi" ja arveli, että hyökkääjien tarkoituksena on lisätä jännitystä alueella.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.