Zarkus Poussan kassi:

- häränlihaa - kukkakaalia - avokadoa - maitorahkaa - lakkoja

Jyrki Sukulan ja Zarkus Poussan menu:

Carpaccio ja salaattia

250 g naudanlihaa 1/2 dl lakkoja 2 rkl sitruunanmehua 1 rkl oliiviöljyä suolaa valkopippuria sokeria

Leikkaa lihasta aivan ohuita viipaleita. Paseeraa lakat siivilän läpi ja sekoita joukkoon sitruunanmehu, oliiviöljy ja mausteet. Sivele kastiketta lautaselle ja asettele lihaviipaleet päälle, pirskottele kastiketta vielä lihan päälle ja tarjoile pienen yrttisalaatin kanssa.

Tournedos ja kukkakaalipyre, punaviini-sipulikastike

200 g naudan filettä 1/2 kukkakaali 1 peruna 2 punasipulia 1 dl punaviiniä oliiviöljyä sokeria timjamia 1 tl hunajaa

Kuori peruna ja lohko kukkakaali. Keitä tai höyrytä kypsäksi, kaada vesi huolellisesti pois ja anna vielä hetki höyryyntyä. Soseuta ja mausta suolalla sekä pippurilla. Ota pihviin väri hyvin kuumalla pannulla ja paista loppuun uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna vetäytyä muutama minuutti ja leikkaa tarjolle. Hienonna punasipuli ja laita kattilaan punaviinin ja hienonnetun timjamin sekä mausteiden kanssa. Hauduta kunnes punaviini on imeytynyt ja pehmittänyt sipulin täysin.

Kukkakaali-avokado salaatti

1/2 avokado 1/4 kukkakaali 3 rkl maitorahkaa suolaa valkopippuria

Kuori ja viipaloi avokado, lohko kukkakaali pieniksi nupuiksi. Sekoita maitorahka ja mausteet sekä lisää kukkakaalin ja avokadon päälle. Anna maustua noin 15 minuuttia.

Intialainen kukkakaali

1/4 kukkakaali intialaista keltaista curryä kurkumaa kuminaa

Höyrytä kukkakaalinuput nopeasti suolalla maustetussa vedessä, ei kypsäksi asti vaan saa jäädä rapeaksi. Sekoita mausteet öljyyn ja sekoita kukkakaaliin. Anna maustua.

Lakkahyve

100 g voita 100 g fariinisokeria 1 dl lakkoja 1 dl kaurahiutaleita

Paista voita ja fariinisokeria pannulla. Lisää kaurahiutaleet, anna kypsyä hetki ja lisää lakat. Hyve on valmista kun sokeri alkaa kivasti karamellisoitua.

Lue myös:

    Uusimmat