Mainos

Zairen taistelut kovenevat

Taistelut Zairen armeijan ja kapinallisjoukkojen välillä ovat kiihtyneet. Taistelut kiihtyivät kun kapinalliset valtasivat hallituksen joukoilta Kengen kaupungin. Uutistoimisto AFP:n mukaan taistelut olivat kovimmat seitsemän kuukautta kestäneen sisällissodan aikana.

Rauhanneuvotteluja Zairen tilanteen ratkaisemiseksi jatkettiin tänään, kun Etelä-Afrikan varapresidentti Thabo Mbeki neuvotteli presidentti Mobutu Sese Sekon kanssa vallansiirrosta. Mbeki kertoi, että molemmat osapuolet ovat nyt suostuneet uusiin neuvotteluihin, jotka on määrä pitää ensi keskiviikkona. Tapaamisen jälkeen Mobutu nousi lentokoneeseen, joka lennonjohdon mukaan on matkalla takaisin Zaireen.

Kapinalliset jo Kinshasan liepeillä

Kapinalliset ovat edenneet 50 kilometrin päähän maan pääkaupungista Kinshasasta, ilmoitti kapinallisten johtaja Laurent Kabila tänään. Kabila sanoi myös, että kapinallisjoukot olisivat voineet jo vallata Kinshasan, jolleivat he olisi myöntyneet kehotuksiin verenvuodatuksen välttämisestä.

Viikko sitten käymissään neuvotteluissa Mobutu ja Kabila eivät päässeet yhteisymmärrykseen vallanvaihdosta. Kapinalliset vaativat Mobutua luopumaan presidentin virasta.
(STT-AFP-Reuter/MTV3)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.