Mainos

Zairen kapinallisia kositaan hallitukseen

Zairen uusi pääministeri Etienne Tshisekedi tarjosi tänään ensi töikseen kapinallisille kuutta paikkaa maahan muodostettavassa uudessa hallituksessa. Presidentti Mobutu Sese Seko nimitti Tshisekedin, pitkäaikaisen poliittisen vastustajansa, pääministeriksi eilisiltana.

Kansan suosima 64-vuotias Tshikesedi syrjäytti pääministerinä toimineen Kengo wa Dondon. Tshisekedi ei ole koskaan hyväksynyt sitä, että Mobutu erotti hänet pääministerin paikalta vuonna 1993. Tshisekedi tarjosi heti tänään Laurent Kabilan johtamille kapinallisille mm. ulko- ja puolustusministerien paikkaa hallituksessa.

Tshisekedi on kannattanut rauhanneuvotteluja Itä-Zairen kapinallisia johtavan Kabilan kanssa. Mobutu Sese Sekon uskotaan nimittäneen vihollisensa tehtävään, koska myönteistä ratkaisua Zairen kriisiin ei ole näköpiirissä.

Zairen itäosia hallussaan pitävät kapinalliset ovat ilmoittaneet, etteivät he hyväksy Zairen johtoon Mobutun hallintoon kuuluvia. He vaativat myös Mobutun eroa.

Zairen eripuraisten poliittisten johtajien on määrä aloittaa rauhanneuvottelut kapinallisten kanssa Etelä-Afrikassa tällä viikolla.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.