Mainos

Zairen kapinalliset uhkaavat hyökkäyksellä

Zairen kapinallisten radio on ilmoittanut, että kapinallisjoukot hyökkäävät maan pääkaupunkiin Kinshasaan, jos neuvottelut maan presidentin Mobutu Sese Sekon kanssa eivät tänään tuota tulosta.

Eilen kapinalliset kertoivat joukkojensa olevan vain kahden tunnin matkan päässä Kinshasasta.

Presidentti Mobutu Sese Sekon ja kapinajohtaja Laurent Kabilan tapaamista pidetään viimeisenä mahdollisuutena päästä rauhanomaiseen ratkaisuun Zairen kriisissä.

Yhdysvallat on jälleen vakavasti kehoittanut noin 300:a Zairessa asuvaa kansalaistaan poistumaan "romahtavasta" maasta välittömästi. Valkoisen talon tiedotuspäällikön Nicholas Burnsin mukaan Yhdysvaltain joukot ovat valmiina evakuointitoimiin. Hän kuitenkin toivoo, että yhdysvaltalaiset poistuvat itse ennen pakko-evakuointia.

Ranska syytti kapinallisia joukkomurhista

Ranska syytti eilen Zairen kapinallisia pakolaisten surmaamisesta Zairen luoteisosassa Mbandakan kaupungissa ja kehotti kansainvälistä yhteisöä vetoamaan kapinallisiin verilöylyn lopettamiseksi. Ranskan ulkoministeriö kertoi lausunnossaan saaneensa täysin luotettavista lähteistä tietoa joukkosurmista, joita on meneillään Mbandakassa.
-Ranska tuomitsee nämä rikolliset toimet ja esittää syvän suuttumuksensa asiasta, lausunnossa sanottiin.

Yhdysvallat kertoi viime viikolla saaneensa yhä luotettavampia tietoja hutupakolaisten surmaamisesta Laurent Kabilan johtamien kapinallisten hallussa olevilla alueilla. Kapinallisilla on hallussaan kolme neljäsosaa Zairesta.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.