Mainos

Zaireen tulossa kriisihallitus

Presidentti Mobutu Sese Sekon mukaan Zaireen perustetaan kriisihallitus lauantaihin mennessä. Mobutun läheinen tukija, parlamentaarikko Bemba Saolona kertoi asiasta tänään keskusteltuaan presidentin kanssa.

Saolona ei kuitenkaan sanonut, kuka tulisi johtamaan uutta hallitusta. Saolonan mukaan presidentti oli hyvin selkeä. Kriisihallitus on perustettava lauantaihin keskipäivään mennessä, ja hallituksen johtoon tulee "luotettava mies, jolla on kansan tuki".

Mobutu palasi aiemmin tällä viikolla Zaireen vietettyään neljä kuukautta Euroopassa toipumassa syöpäleikkauksesta. Presidentin poissaolon aikana tutsikapinalliset valtasivat suuren osan Itä-Zairea. Zaireen palattuaan Mobutu nimitti ensi töikseen armeijalle uuden esikuntapäällikön.

Amnesty: Satoja siviilejä surmattu

Zairen hallituksen joukot ja kapinalliset ovat surmanneet satoja siviilejä ja pakolaisia viime kuukausien aikana. Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn raportin mukaan sotilaat ovat järjestelmällisesti tuhonneet Zairen itäosien pakolaisleirejä ja kyliä. Silminnäkijöiden mukaan uhreina on sairaanhoitajia, potilaita ja lapsia.

Järjestö pelkää, että Itä-Zairen verityöt jatkuvat. Alue on ollut eristyksissä taistelujen vuoksi kuukausia.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.