Mainos

Zaire arvosteli avustusponnisteluja

Zaire sanoi tänään, että Itä-Zairen pakolaisille tarkoitettu kansainvälinen apu pitäisi toimittaa Ruandaan ja Burundiin, jotta noista maista kotoisin olevat pakolaiset palaisivat kotimaahansa.

Varapääministeri Mutombo Bakafwa Nseda syytti Rooman elintarvikehuippukokouksessa kansainvälistä yhteisöä sekä Ruandaa ja Burundia "täydellisestä välinpitämättömyydestä" nykyisiin vaikeuksiin. Zairea syytetään hänen mukaansa epäoikeudenmukaisesti koko kriisistä. Varapääministerin mukaan Itä-Zairessa nyt olevat pakolaiset kuuluvat maihin, joiden johdossa olevilla hallituksilla ei ole mitään syytä karttaa velvollisuuksiaan ottaa nämä ihmiset vastaan omien rajojensa sisälle.
-Zaire vetoaa tämän elintarvikehuippukokouksen yhdistämiin maailman kansoihin, jotta kaikki hätäapu toimitettaisiin pakolaisten alkuperämaihin Ruandaan ja Burundiin, ei suinkaan Zaireen, hän sanoi.

Mutombon mukaan kansainvälinen yhteisö ja Ruandan sekä Burundin hallitukset leikkivät välinpitämättömästi miljoonien ihmisten kohtalolla. Ymmärryksen ja tunnustuksen sijasta YK ja kansainvälinen yhteisö ovat "osoittaneet pelkästään välinpitämättömyyttä, epäkiitollisuutta ja jopa halveksuntaa" Zairea kohtaan.

Hän muistutti, että pakolaiset ovat tuhonneet metsiä ja muita luonnonvaroja sekä teurastaneet karjaa. Lisäksi kansainvälisten avustusjärjestöjen Zairelle jakamat rahavarat ovat lisänneet inflaatiota maassa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.