Mainos

Zaanoun: Arabimaiden katkaistava suhteet Israeliin

Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n pakolaisparlamentin puhemies Salim Zaanoun kehotti tänään arabimaita katkaisemaan diplomaatti-, talous- ja kulttuurisuhteet Israeliin.

Zaanoun esitti kantansa puheessaan arabikansanedustajille, jotka olivat kokoontuneet Egyptin pääkaupunkiin Kairoon.

Arabimaiden ulkoministerit kokoontuivat tänään Kairossa hätäkokoukseen käsittelemään Lähi-idän kriisiä ja pohtimaan keinoja, joilla arabimaat voisivat tukea palestiinalaisia.

Yhdysvallat oikeuttaa Israelin sotilasoperaatiot nimittämällä niitä itsepuolustukseksi, totesi Arabiliiton pääsihteeri Amr Moussa Kairossa.

-Emme voi hyväksyä väitteitä, joiden mukaan Israel harjoittaa itsepuolustusta ja vieläpä laillista sellaista, totesi Moussa. Hän kehotti arabimaailmaa tukemaan palestiinalaisten vastarintaa, joka on heidän laillinen oikeutensa ja luonnollinen reaktio Israelin miehitykselle.

-Israel ajattelee olevansa lain yläpuolella, koska se luottaa supervallan horjumattomaan tukeen, totesi Moussa viitaten Yhdysvaltoihin. Pääsihteeri varoitti myös, että Israel voi hyökätä johonkin toiseen arabimaahan saatuaan operaationsa palestiinalaisalueilla päätökseen.

Jeninissä verilöyly

Palestiinalaishallinnon suunnitteluministeri Nabil Shaath aloitti puheenvuoronsa ilmoittamalla, että Jeninin pakolaisleirissä oli käynnissä verilöyly, jossa oli haavoittunut satoja. Shaathin mukaan aamulla hyökkäyksensä aloittaneet israelilaissotilaat oli komennettu tuhoamaan Jenin täysin.

-Kaikki tämä on tapahtunut sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kehotti (Israelia) vetäytymään, totesi Shaath ulkoministereille. Hän vertasi Jeniniä vuoden 1982 verilöylyihin Sabrassa ja Shatilassa, ja kertoi Nablusin tilanteen olevan saman.

Shaath totesi myös, ettei palestiinalaisten johto suostu keskustelemaan Lähi-itään ensi viikolla saapuvan Yhdysvaltain ulkoministerin Colin Powellin kanssa, jos Powell ei tapaa myös presidentti Jasser Arafatia.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.