Mainos

YTN: NSN:n irtisanomiset isku Suomen insinööreille

Ylemmät toimihenkilöt YTN pitää Nokia Siemens Networksin ilmoittamaa kovaa saneerausta iskuna Suomen insinööreille

Nokia Siemens Networks ilmoitti tänään aikovansa uudistaa organisaatiotaan ja vähentävänsä maailmanlaajuisesti 17 000 työntekijäänsä. Lähes neljäsosa joutuu lähtemään ensi vuoden loppuun mennessä.

NSN:n eurooppalaisen yritysneuvoston EWC:n puheenjohtaja ja Tampereen yksikön luottamusmies Jari Nummikoski toteaa, että uutiset ovat odotetunlaisesti pahoja.

– Lohdullista kuitenkin on, että NSN aikoo jatkossakin olla Euroopassa merkittävä työnantaja, Nummikoski sanoo.

Yhtiö ei kertonut maakohtaisista vähennystarpeista. Jos vähennykset kohdistuvat tasaisesti eri puolille, Suomessa se tietäisi noin 1 600 työpaikan menetystä.

NSN työllistää Suomessa noin 7 000 ihmistä. Heistä suurin osa on insinöörejä ja diplomi-insinöörejä. NSN:n pääkonttori on Espoossa.

Uudelleenkoulutus myönteistä

Ylemmät toimihenkilöt YTN pitää kuitenkin myönteisenä sitä, että NSN aikoo järjestää uudelleenkoulutusta ja työllistymisohjelmia.

YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi arvelee, että vaikka ICT-osaajien työllisyystilanne on Suomessa nyt hyvä, NSN:ltä lähtemään joutuvien määrä saattaa ylittää kysynnän.

– Maailmanlaajuisesti ja Euroopassa alan osaajista on edelleen pulaa.

Kaupin mukaan nyt pitäisi nopeasti käynnistää toimia, joilla alan globaaleille toimijoille markkinoidaan Suomea osaavana ja innovatiivisena tutkimus- ja tuotekehitystoimintojen sijaintipaikkana.

NSN:llä on Suomessa työntekijöitä pääkaupunkiseudulla noin 3 500, Oulussa noin 2 500 ja Tampereella noin 1 000. Yhtiön henkilöstömäärä maailmanlaajuisesti oli marraskuun alussa noin 74 000.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.