Mainos

Yt-neuvottelut käyntiin Kemirassa

Kemira aloittaa konsernin hallintotoimintoja koskevat yt-neuvottelut. Konsernissa arvioidaan, että neuvottelujen myötä 40 työpaikkaa vähenee ja sen lisäksi noin 50:n työtehtävät ulkoistetaan.

Yhtiö pyrkii toteuttamaan henkilöstövähennykset tehtäväsiirroin, eläkeratkaisuin sekä määräaikaisten työsopimusten uusimatta jättämisellä.

Yt-neuvottelut liittyvät Kemiran emoyhtiön sekä kemikaalibisneksen ja maaliliiketoiminnan hallinto-organisaatioiden yhdistämiseen. Sitä varten konserniin perustetaan uusi palveluyksikkö, joka hoitaa eri bisnesyksiköiden tietotekniikkaa, henkilöstöhallintoa ja teknistä suunnittelua. Toimilla yhtiö arvioi parantavansa toiminnan tehokkuutta.'

Tehostustoimiin liittyy myös lannoiteyksikkö Agron irrottaminen omaksi yhtiökseen. Myös Agro on luomassa omaa konsernikeskusta ja palvelukeskusta.

Agron kohdalla yhtenä varteenotettavan vaihtoehtona on pidetty, että sen pääomistus säilyy valtiolla ja Kemiralla ja tietty vähemmistöosuus yhtiöistä myytäisiin kolmannelle osapuolelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.