Mainos

Yt-neuvotteluihin joutui vuoden sisällä lähes 70 000

Vuosi 2009 on alkanut synkissä luvuissa kun uusista yt-neuvotteluista on ilmoitettu jo useassa yrityksessä.

Joulusta eiliseen päivään on uusia yt-neuvotteluja ilmoitettu ainakin viidessä yhtiössä. Iittalan, Sandvikin, Ahlströmin, Metsä-Botnian, M-realin yt-neuvottelut koskevat lähes 4000 ihmistä.

SAK:n tilaston mukaan 1.1-22.12.2008 yt-neuvotteluihin joutui yli 64 000 ihmistä. Viime vuoden alusta eiliseen päivään asti yt-neuvotteluihin on joutunut siis lähes 70 000 ihmistä.

Suurimmat yt-neuvotteluihin joutuneet henkilömäärät ovat liikkuneet reilussa tuhannessa. Andritz oy:ssä neuvottelujen piiriin joutui marraskuussa 1100 ihmistä. Myös Nokian Renkailla yt-neuvotteluihin joutui 1000 ihmistä.

Rautaruukilla yt-neuvotteluihin joutui joulukuussa jopa 4000 ihmistä, vähennystarve yhtiöllä on jopa yli 500 ihmistä. Orion Oyj ilmoitti marraskuussa, että 1300 ihmistä joutuu yt-neuvotteluihin. Orionin vähennystarve on 300.

Hankkija- Maatalous Oy ilmoitti lomauttavansa kaikki 1200 työntekijäänsä kuukaudeksi tämän vuoden aikana. Kuopion kaupunki lomauttaa 6000 ihmistä kahdeksi viikoksi tänä vuonna.

Suurimmaksi osaksi neuvottelujen piiriin joutuneet määrät ovat eri yhtiössä liikkuneet muutamissa sadoissa. Vähennystarpeet ovat olleet muutamista ihmisistä jopa satoihin. Yt-neuvotteluista ilmoitti yli 200 yritystä.

Irtisanottuja viime vuonna oli yli 8600. Luku saattaa vielä nousta koska kaikkia viime vuonna aloitettuja yt-neuvotteluja ei ole saatu päätökseen.

Lomautetuksi joutui lähes 30 000 ihmistä. Tämäkin luku on todellisuudessa suurempi sillä kaikki yhtiöt eivät ole kertoneet lomautettujen määrää ja useilla yhtiöillä neuvotteluja ei ole saatu päätökseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.