Ystävänpäivän juhlakattaus hurmaa

Näe hippusellinen vaivaa ystävänpäivän vietossa, ja loihdi rakkaallesi tai ystävillesi tunnelmallinen päivällinen. Pienellä panostuksella kattaukseen onnistut luomaan ihanan juhlahetken kylmän talvikauden keskelle.

Vaikka ystävänpäivää ei perinteisesti ole Suomessa vietetty yhtä hekumallisissa tunnelmissa kuin vaikkapa Yhdysvalloissa, ei tämä tarkoita, ettei päivää kannattaisi juhlistaa laisinkaan.

Jos ystävänpäivän juhlistaminen tuntuu oudolta, ajattele asiaa näin – ihana juhlahetki tuo ripauksen luksusta arjen ja kylmän helmikuun keskelle. Ystävänpäivä onkin mitä parhain syy viettää tunnelmallinen ilma oman rakkaan taikka hyvien ystävien kanssa.

Ilahduta siis omaa kultaasi tai ystäviäsi kahvihetkellä tai päivällisellä, jonka kattauksesta ei ystävänpäiväfiilistä puutu.

Punainen, valkoinen ja musta ne yhteen sopii

Sydämellinen kattaus syntyy helposti, oli kyseessä sitten mukava kahvittelupaussi taikka hienompi päivällinen.

Väreinä kattauksessa kannattaa käyttää teemaan sopivaa punaista ja vaaleanpunaista, jotka näyttävät erityisen hyvältä valkoiseen ja mustaan yhdistettynä. Tyylikkään kokonaisuuden saa aikaan esimerkiksi yhdistämällä valkoisia tai musta-valkoisia astioita punaisten lautasliinojen ja koristeiden kanssa.

Kattauskoristeiden askartelussa on vain oma mielikuvitus rajana. Sydämenmuotoiset koristukset ovat kuitenkin varma valinta: voit askarrella niitä esimerkiksi keveästä silkkipaperista, kartongista tai vaikkapa huovasta.

Kartongista askarreltuihin sydämiin voi myös halutessaan kirjoittaa pieniä runoja tai ystävyydestä kertovia mietelauseita. Mukava idea on myös asettaa jokaisen ruokailijan lautaselle oma ystävänpäiväkortti tai pieni lahja.

Näppärä idea on punaisen nauhan hyödyntäminen kattauksessa. Kauniilla nauhalla voi esimerkiksi sitoa yhteen aterimet, sitä voi kiepauttaa koristeeksi lautasliinan ympärille tai siitä voi tehdä kauniit rusetit viinilasien jalkoihin.

Erilaiset kukat ja kynttilät ovat erittäin oleellinen osa ystävänpäivän kattausta. Jos päivällispöydän koristelu sydämien ja muun tilpehöörin kera ei muuten innosta, hanki pöytään runsain mitoin edes ruusuja sekä tunnelmallista valoa ympärilleen heittäviä kynttilöitä.

Sydänmuotti käyttöön!

Ystävänpäivän kattauksessa kannattaa kiinnittää huomiota myös tarjoiluihin. Etenkin, jos kyseessä on pelkkä kahvihetki, voi varsinaisten koristeiden sijaan panostaa tarjottaviin herkkuihin.

Erityinen ystäväfiilis syntyy hetkessä, jos kahvikupista löytyy ihana kaakaosydän. Kaakaosydämen askartelu on helppoa: kupissa olevan kahvin päälle laitetaan pari ruokalusikallista kermavaahtoa, jonka päälle ripotellaan kartongista leikatun muotin avulla kaakaojauhetta sydämenmuotoon.

Kahvin rinnalle voi leipoa sydämenmuotoisia pikkuleipiä tai piparkakkuja, jotka koristellaan vielä vaaleanpunaisella sokerikuorrutteella. Myös erilaiset muffinit ja leivokset ovat loistavia ystävänpäiväpurtavia, ja halutessaan ne saa koristeltua syötävillä sydänkoristekuvioilla.

Pöytään voi laittaa tarjolle myös sydämenmuotoisia konvehteja sekä sydänmarmeladeja.

Jos toiveissa ovat terveellisemmät naposteltavat tai suolapalat, pikkupurtavaksi voi askarrella sydämenmuotoisia leipäjuusto- ja vesimelonipaloja. Ne syntyvät helposti hyödyntämällä sydämenmuotoista piparkakkumuottia.

Helena Mustonen/MTV3
Lähteet: www.yhteishyva.fi, www.associatedcontent.com, www.interiordec.about.com, www.yourhome.ca
Kuvat: Shutterstock, www.colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat