Mainos

Ystävä 17-vuotiaasta lenkkeilijätytöstä: Hän muuttui araksi ja säikyksi

Satakunnan käräjäoikeus kuulee tänään todistajina 17-vuotiaan lenkkeilijätytön ystäviä.

Aamupäivällä kuullun opiskelukaverin mukaan tyttö oli hyvin avoin ja sosiaalinen, liikkuva nuori. Jokin kuitenkin muuttui noin kuukausi ennen kuin tyttö löydettiin kuolleena palaneesta ladosta.

– Hän tuli kamalan araksi ja säikyksi. Koulussa hän oli yleensä hyvin tunnollinen. Mutta häneltä alkoi jäädä kirjoja pois.

Ystävykset viettivät paljon yhdessä aikaa ja kävivät lenkkeilemässä. Vuodenvaihteen jälkeen tyttö ei kuitenkaan enää halunnut puhua asioistaan niin avoimesti kuin hänellä oli ollut aiemmin tapana.

– Aloin huolestua siinä kohtaa. Ihan yhtäkkiä ihminen menee…

Ystävä murtui kertoessaan siitä, miten tyttö oli pohtinut eroa helsinkiläisestä 25-vuotiaasta miehestä. Pari oli seurustellut muutaman kuukauden, mutta asiat eivät olleet hyvin.

– (Tytön nimi) oli huolissaan, koska (syytetty) halusi paljon vakavampaa. Hän ei kuitenkaan halunnut sitoutua sellaiseen.

– Se taisin olla sitten minä, joka sanoi että sellainen asia pitää kertoa suoraan. Väkisinkin sellaisesta ihminen loukkaantuu.

Syytetty oli suhtautunut jätetyksi tulemiseen todella huonosti. Hän painosti tyttöä ja laittoi siskonsa asialle pyytämään tyttöä takaisin yhteen kanssaan.

Ystävä neuvoi kuitenkin jättämään yhteydenpidon. Hänen mukaansa tyttö vaikutti eron jälkeen aralta ja ahdistuneelta, muttei lainkaan surulliselta, masentuneelta tai itsetuhoiselta.

– Hän kävi paljon lenkeillä ja tapasi harrastusten parissa paljon uusia tuttavuuksia.

Tyttö olisi täyttänyt 18 vuotta helmikuussa.

– Meidän piti mennä viettämään syntymäpäiviä ystävänpäivänä. Oli lyöty lukkoon suunnitelma, että menisimme Yyteriin. Olimme suunnitelleet ottavamme sinne eväät.

– En usko, että kuoleva ihminen syntymäpäiviään suunnittelee.

Kaverukset suunnittelivat myös laivareissua maaliskuulle.

Ystävän oli tarkoitus lähteä tytön mukaan lenkille katoamisiltana. Hän ei kuitenkaan päässyt, ja 17-vuotias päätti lähteä yksin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.