Mainos

Ysitien laajennusurakka käyntiin

Valtatie 9:n peruskorjaus Tampereen ja Jyväskylän välillä on pääsemässä täyteen vauhtiin. Rakentamishankkeen muodollinen alkupaukku ammuttiin tänään Oriveden Kokkolassa.

Suurimmat muutokset kohdistuvat jaksolle Orivesi-Jämsä. Tieurakka kestää puolitoista vuotta ja maksaa liki 44 miljoonaa euroa. Uusittuna ysitie avataan liikenteelle lokakuussa 2003.

Tietä parannetaan myös Jyväskylän tuntumassa välillä Korpilahti-Muurame. Muuramen eritasoliittymän rakentaminen alkoi jo viime vuonna. Sen sijaan jakso Jämsä-Korpilahti jää nykyiselleen, sillä se on muita osuuksia paremmassa kunnossa.

Tätä nykyä Oriveden ja Jämsän väli on kapea ja mutkikas. Lähes koko matkalla on kesälläkin 80 kilometrin nopeusrajoitus. Kaupunkien väli on noin 50 kilometriä.

Projektipäällikkö Kari Kuntsi kertoo, että kolmasosa Oriveden ja Jämsän välisestä tiestä rakennetaan kokonaan uudelle pohjalle. Samoin kolmasosa rakennetaan nykyisen väylän viereen ja yksi kolmannes vanhan tien päälle. Päällystetty tiepinta levenee nykyisestä keskimäärin kahdella metrillä yli kymmeneen metriin. Ohituskaistoja rakennetaan kymmenen kilometrin välein. Nopeusrajoitus nousee rakennustöiden valmistuttua koko osuudella 100 kilometriin tunnissa.

Tulevan kesän aikana tietyöt hidastavat liikennettä. Autoilijat saavat varautua hyvin mataliin nopeusrajoituksiin tietöiden kohdalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.