Mainos

Yrjö Rautio erosi KU:sta ja vasemmistoliitosta

Kansan Uutisten päätoimittaja pitää Suvi-Anne Siimeksen johtaman vasemmistoliiton oppositiopolitiikkaa aatteettomana ja populistisena. Siimes torjuu syytökset.

Päätoimittaja Yrjö Rautio jättää Kansan Uutisten päätoimittajuuden ja vasemmistoliiton. Rautio sanoo avoimessa kirjeessään, ettei hän jätä aatetta vaan puolueen, joka jätti aatteensa. Hän arvostelee puheenjohtaja Suvi-Anne Siimeksen oppositiopolitiikkaa aatteettomaksi ja populistiseksi.

Vasemmistoliittoa ei hänestä voi enää kunnolla pitää sen paremmin vasemmisto- kuin työväenpuolueenakaan. Rautio ennustaa vasemmistoliiton menettävän lähiaikoina lisää jäseniä ja kannatusta ja supistuvan ajan mittaan noin viiden prosentin kannatuksen puolueeksi, jolla ei jatkossa ole enää asiaa hallitukseen. Kansandemokraattisten perinteiden jatkajat pysyvät puolueessa, jos jaksavat, mutta ovat jäämässä vähemmistöön.

-Vasemmistoliittoon jää joukko vanhoja stalinisteja, joiden oikea paikka olisi Yrjö Hakasen SKP:ssä, joukko vihreitä, joiden oikea paikka olisi vihreissä, joukko vaistonvaraisia uusänkyröitä, joiden ainoa kantava aate on demarikauna ja kourallinen erilaisia idealistisia vaihtoehtoihmisiä, Rautio kuvailee.

"Ero ei johdu erimielisyyksistä Siimeksen kanssa"


Rautio kirjoittaa, että eropäätös ei johdu presidenttikysymystä koskeneista erimielisyyksistä Siimeksen kanssa. Siimes ja Rautio joutuivat riitoihin viime vuonna, kun Kansan Uutiset arvosteli pääkirjoitussivuillaan voimakkaasti Siimeksen kannanottoja presidenttiehdokkaan asettamisesta. Siimes ilmoitti, että hän lopettaa kolumnien kirjoittamisen lehteen.

-Päätökseni on pitkän harkinnan tulos, eikä johdu vain viime aikojen konflikteista esimerkiksi presidenttiasiassa. Siinä vain kulminoitui moni asia, joka on tehnyt työskentelyolosuhteet vasemmistoliiton äänenkannattajan päätoimittajana sietämättömiksi, Rautio kirjoittaa.

Kirjeessään Rautio ilmoittaa jättäneensä eronpyyntönsä keskiviikkona Kansan Uutiset Oy:n hallituksen puheenjohtajalle Merja Lehmussaarelle. Uutta työpaikkaa hänellä ei ole tiedossa.

Siimes torjuu syytökset

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes pitää Raution päätöstä henkilökohtaisena ratkaisuna. Siimes sanoo olevansa tyytyväinen siihen, että Suomessa puolueisiin kuuluminen on vapaaehtoista ja työpaikoistakin on oikeus lähteä pois.

Siimes torjuu Raution syytökset väärästä EU-politiikasta, huonoista väleistä SDP:n suuntaan ja perusteettomista hyökkäyksistä vasemmistoliiton ay-väkeä vastaan. Hän ei myöskään yhdy Raution synkkään näkemykseen vasemmistoliiton kuihtumisesta. Puheenjohtaja luonnehtii Raution paperia "poislähtevän miehen tilitykseksi".

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 7.1.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.