Mainos

Yritysverouudistuksen aikataulu täsmentyi

Yritysverouudistuksen aikataulut ovat täsmentyneet. Pääministeri Matti Vanhasen mukaan uudistukset astuvat voimaan vuoden 2005 alusta. Poikkeuksia ovat arvonlisäveron alaraja- ja sukupolvenvaihdoskysymys.

Perheyrittäjien liiton vuosikokouksessa vierailleen pääministeri Matti Vanhasen mukaan pienimpiä yrityksiä koskeva arvonlisäveron alarajan liukuma astuu voimaan heti ensi vuoden alussa. Samoin sukupolvenvaihdosten verohuojennukset toteutuvat nopeassa aikataulussa.

- Siitä on sovittu, että se tulee voimaan jo ensi vuoden kuluessa, ja koskee silloin ensi verovuoden aikana tehtyjä ratkaisuja, Vanhanen kertoi.

Muut ministeriryhmän pöydällä olevat asiat, kuten osinkoverouudistus, yhteisö- ja pääomaveroprosenttien tarkistukset ajoittuvat vuoteen 2005.

Pääministerin mukaan reilun vuoden päästä voimaan tuleviin muutoksiin ei tule taannehtivuuspykäliä. Taannehtivuuden pelossa osa yrityksistä on jo päättänyt jakaa omistajilleen ylimääräisistä osingoista.

Muuten pääministeri ei valottanut yritysverouudistuksen yksityiskohtia.

Osinkoverotuksen kaksinkertaistamisessa raja on joka tapauksessa siinä onko yritys pörssilistattu vai ei. Raja vähentänee jatkossa yritysten intoa hakeutua pörssiin.

- Jos se otetaan käyttöön, täytyy katsoa muilla toimenpiteillä, ettei tule sellaista kielteistä listautumiskynnystä niille yrityksille, joilla on uuden pääoman hankintatarvetta, Vanhanen painotti.

Suurin kiista verouudistuksessa näyttää tällä hetkellä koskevan sitä, kuinka yrittäjien verotusta sorvataan. Sen sijaan siitä pudotetaanko yhteisöveroprosenttia nykyisestä 29:stä prosentin, kaksi vai kolme, siitä päästäneen helpommin sopuun.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 05.11.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.