Mainos

Yritysveropaketin sisältö ei muuttunut

Hallituksen yritysverouudistus on ollut ensimmäistä kertaa eduskunnan käsittelyssä. Oppositio ja etenkin kokoomus arvostelivat esitystä sekavaksi. Eduskunta ei muuttanut yritysveropaketin sisältöä.

Opposition muutosesitykset ovat kaatuneet hallitusrintaman äänin, kun eduskunta äänesti illalla yritysverotusta uudistavan lakipaketin sisällöstä.

Pitkän keskustelun jälkeen eduskunta hyväksyi ensimmäisessä käsittelyssä mm. yhteisö- ja pääomaverokantojen laskemisen sekä osittaisen luopumisen yhtiöveron hyvitysjärjestelmästä.

Oppositio halusi muuttaa lakipakettia enemmän kuin sitä hieman viilannut valtiovarainvaliokunta. Kokoomus esitti kristillisdemokraattien tukemana mm. osinkoveron kiristyksen lieventämistä ja vasemmistoliitto maltillisempaa yhteisöveron laskua.

Eduskunta äänestää uudistuksen lopullisesta hyväksymisestä juhannuksen jälkeen. Kokoomus oli keskiviikkona valmis hylkäämään koko pitkään valmistellun lakipaketin, ellei saisi muutoksiaan läpi. Myös vihreät torjuvat uudistuksen.

Värikäs keskustelu

Yritysverouudistuksesta käytiin eduskunnassa tänään pitkä ja värikäs keskustelu. Opposition kritiikki oli kovaa ja hallitus oli puolustuskannalla.

Yritysverouudistuksen mm. pelättiin merkitsevän kiihtyvää suomalaisten yritysten myyntiä ulkomaille ja muuttavan Suomen tytäryhtiötaloudeksi.

Hallitus muistutti, että yritykset saavat uudistuksessa 500 miljoonan euron veronkevennyksen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 23.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.