Yritysten sähköpostitilejä kaapattu – vahingot tuhansia euroja

Muutamilta maahantuontia harjoittavilta suomalaisyrityksiltä on syksyn aikana huijattu tuhansia euroja sähköpostihuijauksen avulla.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan huijaukset on tehty kaapattujen sähköpostiosoitteiden avulla. Rikolliset ovat ilmoittaneet suomalaisyritykselle kaapattua sähköpostia hyödyntäen myyjän nimissä uuden tilinumeron, jonne maksu on pyydetty.

Tili ei ole kuulunut oikealle yritykselle, vaan rikollisille. Kun maksu on saapunut tilille, tili on lopetettu. Poliisi on saanut jäljitettyä muutaman huijauksissa käytetyn tilin Britanniaan.

Rikoskomisario Viola Ikonen kertoo, että huijatut suomalaisyritykset ovat olleet pieniä. Huijatut summat ovat vaihdelleet 5000-20 000 euron välillä.

– Pienille yrityksille nämä ovat merkittäviä summia, Ikonen sanoo.

Länsi-Uudenmaan poliisi on yhdessä tapauksessa pystynyt jäljittämään väärennetyn sähköpostin lähettäjän ip-osoitteen. Ikosen mukaan näyttää siltä, että kyseinen sähköposti olisi lähetetty Nigeriasta.

Poliisi uskoo, että sähköpostit on kaapattu haittaohjelmien avulla.

Ei ensimmäinen kerta

Rikoskomisario Viola Ikosen mukaan vastaavia huijauksia on tullut vastaan aiemmin. Nyt tapauksia on ollut lyhyen ajan sisään useampia, joten poliisi päätti tiedottaa ongelmasta.

– Olemme pohtineet, että onko tämä ongelma nyt nouseva, Ikonen sanoo.

Ikonen kehottaa yrityksiä varmistamaan mahdollisen pankkitilin muutoksen jollain muulla tavalla kuin sähköpostitse.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat