Mainos

Yritysten neuvontapalveluihin halutaan uudistusta

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen mukaan yrityspalvelutarjonta kaipaa täydellistä remonttia.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen aikoo asettaa erillisen työryhmän valmistelemaan ja toteuttamaan julkisten yrityspalvelujen uudistamista.

Lisää rahaa neuvontaan ja muuhun palvelutarjontaan ei ole luvassa, vaan muutos toteutetaan suuntaamalla voimavarat uudelleen.

Pekkarisen mukaan yrityspalvelutarjonta kaipaa perusteellista remonttia, jotta palvelut tukisivat nykyistä tehokkaammin yritysten perustamista, kasvua ja työllisyyttä. Hän selvitti tilannetta tänään Lahdessa kauppa- ja teollisuusministeriön järjestämässä kutsuseminaarissa.

Ministerin mukaan nykyinen julkinen ja yksityinen yritysten neuvontapalvelutarjonta on kattava, mutta ministeriön keväisen selvityksen mukaan yrityspalvelujen käyttö on huolestuttavan vähäistä. Nykyisin palveluja käyttävät lähinnä jo menestyneet yritykset ja pidemmälle koulutetut yrittäjät.

Yrittäjien mielestä nykyjärjestelmä on pirstaleinen ja siinä on paljon päällekkäisyyksiä.

- Jatkossa tulee huolehtia siitä, että yrityspalveluja saavat kaiken kokoiset yritykset, yksinyrittäjistä kasvuyrityksiin saakka, yrityksen elinkaaren kannalta juuri oikeassa vaiheessa, Pekkarinen selvitti.

Ministeriön keväisen selvityksen mukaan palvelujärjestelmän ytimessä on reilut 20 organisaatiota, jotka tarjoavat neuvonta-, kehittämis-, rahoitus- ja asiointipalvelua kaikkiaan 1 000-1 200 neuvontapisteessä.

Selvityksen mukaan yrityksen tai alkavan yrityksen on usein vaikea arvioida, minkä organisaation tai palveluntuottajan puoleen olisi käännyttävä, jos ulkopuolista apua tarvitaan.

Uudistusta valmisteleva työryhmä työskentelee vuoden loppuun. Uudistus toteutetaan ensi vuoden aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.