Mainos

Yritysten määrä kasvoi edelleen

Yritysten ja toimipaikkojen määrän kasvu jatkui edelleen vuonna 1996. Yritysten määrä kasvoi 7,3 prosenttia ja toimipaikkojen määrä 6,3 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Henkilöstön määrä lisääntyi 2,9 ja liikevaihto 7,1 prosenttia. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen yritysrekisteristä.

Vuonna 1996 Suomessa oli 203 358 liikeyritystä. Ne työllistivät 1 127 235 henkilöä ja niiden liikevaihto oli 1 056,4 miljardia markkaa. Lukuihin eivät sisälly maatilat.

Yrityskasvusta vastasivat pääasiassa pienyritykset. Suurin osa suomalaisista yrityksistä oli alle 50 henkeä työllistäviä pienyrityksiä. Niitä oli 98,9 prosenttia kaikista yrityksistä. Eniten yrityksiä oli kaupassa, jossa oli liki neljännes kaikista yrityksistä. Liike-elämässä oli 17 prosenttia yrityksistä, teollisuudessa 12 prosenttia.

Eniten ihmisiä työllistivät teollisuusyritykset, joiden palveluksessa oli 35 prosenttia kaikkein yritysten henkilöstöstä. Kaupan palveluksessa oli 18 prosenttia ja liike-elämän palveluksessa 11 prosenttia henkilöstöstä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.