Mainos

Yritysten määrä jatkaa nousuaan

Vuoden 1994 aallonpohjan jälkeen yritysten määrä on ollut tasaisessa kasvussa. Yritysten määrä kasvoi Suomessa vuonna 1997 viisi prosenttia. Henkilöstön määrä lisääntyi saman verran ja liikevaihto 11 prosenttia.

Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen yritysrekisteristä. Vuonna 1997 Suomessa toimi kaikkiaan 213 000 yritystä, jotka työllistivät 1 181 000 ihmistä ja tekivät liikevaihtoa 1176 miljardia markkaa. Maatilat eivät sisälly lukuihin.

90-luvulla yritysten ja niiden henkilöstön määrä oli pienimmillään vuonna 1994. Siitä lähtien yritysten määrä on lisääntynyt 15 prosenttia. Henkilöstömäärät puolestaan ovat kasvaneet 13 ja yritysten liikevaihto 29 prosenttia.

Toissa vuonna 99 prosenttia liikeyrityksistä oli alle 50 hengen pienyrityksiä. Ne työllistyvät 44 prosenttia yritysten työvoimasta ja muodostivat 35 prosenttia koko yrityskentän liikevaihdosta. Suurimpia työllistäjiä olivat teollisuuden ja kaupan aloilla toimivat yritykset. Suhteellisesti nopeimmin henkilöstömäärät kasvoivat rakentamisessa (11 prosenttia) ja liike-elämän palveluissa (10 prosenttia).

Liikevaihtoaan lihottivat suhteellisesti eniten rakentamisessa ja kuljetuksessa, varastoinnissa sekä tietoliikenteessä toimivat yritykset. Nämä toimialat pääsivät 15 prosentin kasvuun. Teollisuudessa liikevaihto karttui 13 ja kaupassa 10 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.