Mainos

Yritysten Internet-liikenne vaarassa pysähtyä

Viestintävirasto kehottaa yrityksiä päivittämään heti Cisco IOS -ohjelmistoa käyttävät tietoliikennelaitteet. Ohjelmaa käyttävien yritysten Internet-liikenne on vaarassa pysähtyä. Cisco Systemsin valmistamassa ohjelmistossa todettiin ohjelmointivirhe pari päivää sitten. Valmistaja varoitti asiasta eilen.

Tänään eräässä Internetin keskusteluryhmässä julkaistiin hyökkäysohjelma, joka pystyy iskemään haavoittuvaan ohjelmistoon ja tekemään sen toimintakyvyttömäksi. Hyökkäys pysäyttää yritysten Internet-liikenteen kokonaan.

-Cisco IOS -ohjelmaa käytetään hyvin yleisesti yrityksissä, joilla on vähänkin merkittävämpää verkkoinfrastruktuuria. Se on käytössä kaikilla yrityselämän sektoreilla, savupiipputeollisuudesta pankkeihin. Kotikäyttäjät eivät ole riskiryhmässä, kertoi tietoturva-asiantuntija Kauto Huopio iltapäivällä.

-Hyökkäyksiä ei vielä ole nähty, mutta niitä tekeville henkilöille tämän koodin hyödyntäminen on hyvin helppoa, arvioi Huopio.

Internet-palveluntarjoajat ja verkko-operaattorit maailmanlaajuisesti ovat jo käynnistäneet ohjelmistojen päivitystoimet. Operaattorit ovat saaneet merkittävimmät päivitykset tehtyä lauantaiaamuun mennessä.

Yritykset pystyvät suojautumaan hyökkäyksiltä vain päivittämällä omat ohjelmistonsa. Laitevalmistaja Cisco on julkaissut päivitystiedotteen Internetissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.