Mainos

Yritysten identiteettivarkaudet ovat huimassa kasvussa

Suomalaisyritysten identiteettejä varastetaan yhä useammin rikolliseen toimintaan, kertoo keskuskauppakamarin selvitys. Sen mukaan kaikkiaan 70 yrityksen identiteetti on kaapattu tai yritetty kaapata.

Varkauden tai sen yrityksen kohteeksi on joutunut kaikista yrityksistä noin neljä prosenttia, suurista noin seitsemän. Identiteettivarkaus tarkoittaa sitä, että henkilön tai yrityksen tiedot varastetaan ja sen jälkeen niistä yritetään jollain tavalla hyötyä.

Käytännössä varkaat saattavat esimerkiksi luoda hyvin aidon näköiset nettisivut, joiden kautta maksuliikennettä ohjataan varkaille, ei oikealle yritykselle. Väärennettyjen sivujen avulla kalastellaan myös muiden yritysten ja henkilöiden tietoja.

Joissain tapauksissa rikolliset ovat saaneet myös selvitettyä, mitkä yhtiöt tekevät kauppaa keskenään ja kenellä on avoimia laskuja.

– Yhdessä onnistuneessa tapauksessa yrityksen palvelun toimittajilta tiedusteltiin avoimia laskuja kirjanpidon päivitystä varten. Tämän jälkeen väärennetyiltä nettisivuilta lähetettiin yhtiön palveluntoimittajille laskujen maksuosoitteen muutos, kuvaa Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Marko Silen.

– Maksut ohjautuivat bulvaaniyhtiön tilille, joka tyhjennettiin välittömästi. Vastaavan tyyppisiä petoksia on tehty useita ja vahingot ovat olleet miljoonaluokkaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.