Mainos

Yritysosto ulottaa Telian myyntiverkoston läpi Suomen

Pohjoismaiden suurin teleoperaattori Telia ulottaa myyntiverkostonsa yli koko Suomen, kun yhtiö ostaa Tietopuhelin-ketjun liiketoiminnan.

Teliasta ei kerrottu tänään julkistetun kaupan hintaa. Tietopuhelimen myymälät alkavat maaliskuun alusta kantaa Telian nimeä. Telian omistukseen siirtyy kaupassa kaikkiaan 66 myymälää, minkä jälkeen sillä on Suomessa yhteensä noin kaksi sataa jälleenmyyjää.

Tietopuhelin on ollut liittymämyynnillään Suomen suurin yksityinen matkapuhelinketju. Sen liikevaihto oli viime vuonna 226 miljoonaa markkaa ja sen palkkalistoilla oli 254 ihmistä. Teliasta kerrotaan, että Tietopuhelimen työntekijät jatkavat kaupan jälkeen vanhoina työntekijöinä, lukuunottamatta ylintä johtoa.

Entisestä Tietopuhelimesta tulee yksi Telia Productin liiketoimintayksikkö. Sen johtoon nousee Telia Productin kehitysjohtajana toiminut Harri Vainio.

Telia Productin toimitusjohtaja Esa Sillanpää uskoo Tietopuhelimen siirtymisen Telialle lisäävän kilpailua matkaviestinmarkkinoilla, koska jatkossa Telian liittymät ovat useampien suomalaisten saatavilla.

Telian ja Tietopuhelimen kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksynnän.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.