Mainos

Yritysluotot vähenivät vuodessa kymmeneksen

Yritysluotot vähenivät kesäkuun loppuun mennessä 10 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Yritysten luottokanta oli nyt 200 miljardia markkaa. Yritykset olivat kuitenkin yhä suurin luotonsaajaryhmä, ilmenee Tilastokeskuksen luottokantatilastosta.

Yritysten luottokannan supistumisen ansiosta koko yleisöluottokanta pieneni vuodessa 4,2 prosenttia 465 miljardiin markkaan. Yleisöluottoja ovat yrityksille, kotitalouksille, voittoa tavoittelemattomille yhteisöille, kunnille ja kuntayhtymille myönnetyt luotot.

Koko luottokanta kuitenkin lisääntyi viime vuodesta 3,2 prosenttia. Kesäkuun lopussa se oli 712 miljardia markkaa. Luottokantaa kasvattivat lähinnä valtiolle ja ulkomaille myönnetyt luotot, joita ei lueta yleisöluottoihin. Suurimpia luotonantajia olivat talletuspankit ja työeläkelaitokset.

Kotitalouksien luottokanta oli kesäkuun lopussa 183 miljardia markkaa eli prosentin pienempi kuin vuotta aiemmin. Asuntoluottojen määrä lisääntyi viime vuodesta 2,5 prosenttia ollen nyt 182 miljardia markkaa. Opintolainakanta puolestaan pieneni viisi prosenttia. Se oli kesäkuun lopussa 10 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.