Yritys myynyt tuhansia kiloja ulkomaista lihaa eri puolille Suomea kotimaisena riistana – omistaja vangittu useista rikoksista epäiltynä

Pohjanmaan poliisi tutkii eteläpohjalaisen riistalihaa myyvän pienyrityksen toimintaa. Poliisi epäilee, että yritys on ostanut, myynyt ja säilyttänyt lihatuotteita, joiden alkuperässä ja pakkausmerkinnöissä on huomattavia epäselvyyksiä.

Tapausta tutkitaan törkeänä petoksena, terveysrikoksena, markkinointirikoksena ja elintarvikerikkomuksena. Epäiltyinä ovat yrityksen vastuuhenkilö ja yrityksen työntekijä.

Esitutkinnassa on käynyt ilmi, että yrityksen vuokratiloissa on käsitelty ja pakattu riistalihaa, vaikka sillä on lupa vain varastoida lihaa. Lihapakkauksiin on myös laitettu merkintöjä, jotka eivät vastaa todellisuutta riistalajin tai kotimaisuuden osalta.

Poliisin mukaan yritys on kirjanpidon perusteella ostanut tuhansia kiloja ulkomaista riistalihaa ja myynyt sen kotimaisena riistatuotteena. Yritys on myynyt riistalihat pääosin isoille kauppaliikkeille ja ravintoloille ympäri Suomea.

Ruokaviraston mukaan kyse on Joupin Meklari -nimisestä yrityksestä. Viraston mukaan yritys on myynyt ainakin hirvenlihatuotteita.

Omistajan epäillään saaneen vajaan kolmen vuoden aikana useita kymmeniä tuhansia ja jopa yli satatuhatta euroa rikoshyötyä.

Jäljellä olevat lihaerät tullaan hävittämään Ruokaviraston päätöksellä, josta Ruokavirasto tiedottaa erikseen.

Molemmat epäillyt ovat olleet pidätettynä ja yrityksen omistaja vangittiin perjantaina Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin rikoksista epäiltynä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja