Mainos

Yrityksille kannustimia yhteistyöhän amerikkalaisten kanssa

Suomalaisia huipputekniikan pieni ja keskisuuria yrityksiä kannustetaan hakeutumaan yhteistyöhön erityisesti amerikkalaisten kanssa, jotta ne voisivat menestyä maailmanlaajuisesti.

Teknologian kehittämiskeskus Tekes ja Suomen itsenäisyyden juhlavuoden rahasto Sitra yrittävät viedä asiaa nyt eteenpäin yhdessä Kalifornian piilaaksossa toimivan Los Angeles Regional Technology Alliancen LARTAn kanssa. Näiden yhteistyöllä suomalaisia huipputekniikan pk-yrityksiä avustetaan löytämään yhteistyökumppaneita, palveluntarjoajia ja rahoittajia kansainvälisiltä markkinoilta. Apuna käytetään mm. tietopankkeja, sähköistä kaupankäyntiä ja asiantuntijatapaamisia. Projektijohtaja Jukka Jokinen Sitrasta katsoo, että suomalaisilla yrityksillä on nyt parempi tilaisuus kuin koskaan lähteä hakemaan Yhdysvalloista todellista kasvua, pääomasijoittajia ja muita tärkeitä yhteistyökumppaneita.

-Pelkkä pääoma ei takaa menestystä USA:ssa. Tämän vuoksi tieto eri partnerivaihtoehdoista on ensiarvoisen tärkeää, hän huomauttaa. LARTAn toimitusjohtaja Rohit Shukla puolestaan muistuttaa, että peräti 40 prosenttia Yhdysvaltain riskirahoitusyrityksistä sijaitsee juuri Kaliforniassa.

Hänen mukaan liittoutumalla kalifornialaisten kanssa suomalaisilla on mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan esimerkiksi rahoituskysymyksissä ja saada yrityksilleen riskipääoma. LARTAn tehtävänä on auttaa Los Angelesin huipputeknologiayrityksiä löytämään yhteistyökumppaneita, riskirahoitusta ja laajentamaan markkinoitaan. Se on toiminut vuodesta 1994 ja sen taustaryhmässä on mm. Kalifornian osavaltio.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.