Mainos

Yrityksillä kiire rekisteröidä kemikaalit

Kemikaaleja valmistavilla tai maahan tuovilla yrityksillä alkaa olla kiire hoitaa EU:n uuden kemikaaliasetuksen mukaiset rekisteröinnit. REACH-asetuksen mukaiset esirekisteröinnit pitää tehdä joulukuun alkuun mennessä. Jos ne laiminlyödään, yrityksen toiminta voi keskeytyä jopa kuukausiksi.

REACH-asetus velvoittaa yritykset rekisteröimään Euroopan kemikaaliviraston ECHA-tietokantaan kaikki kemialliset aineet, joita ne valmistavat tai tuovat maahan EU:n ulkopuolelta vähintään tonnin vuodessa. Esirekisteröinnin voi hoitaa maksutta kemikaaliviraston nettisivuilla.

Marraskuun alkuun mennessä rekisterissä oli vasta noin 200 suomalaista yritystä. Ilmoitusvelvollisia lienee kuitenkin tuntuvasti enemmän, sillä esimerkiksi lannoitteiden, polttonesteiden, teollisuuden raaka-aineiden, autokemikaalien, kosmetiikan ja vaikkapa grillihiilien tuonti tai valmistaminen voi vaatia rekisteröintiä.

REACH-asetuksen velvoitteista muistuttivat ympäristöministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Suomen ympäristökeskus sekä Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.