Mainos

Yrityksiä varoitetaan rikosilmiöistä

Tulevaisuudessa poliisin ja yritysten yhteistyötä pyritään lisäämään niin, että yritykset saavat ehkäistyä ennalta mahdollisimman paljon rikoksia.

Poliisi alkaa varoittaa yrityksiä rikosilmiöistä. Parhaillaan kootaan tietojenvaihtoverkostoa, jonka on tarkoitus parantaa yritysten ja viranomaisten välistä tietojenvaihtoa.

- Verkostoa testataan tämän vuoden lopussa, minkä jälkeen tehdään päätöksen verkoston laajentamisesta, kertoo sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen.

Yritysturvallisuuden työryhmä on kokoontunut jo vuoden verran sisäministeriön johdolla. Kansliapäällikkö Viljasen mukaan rikoksia pyritään yhä enemmän ehkäisemään ennalta.

- Tiedonkeruujärjestelmän avulla koottua tietoa voidaan käyttää yrityksiin kohdistuvien rikosten ennalta ehkäisyssä ja paljastamisessa, Viljanen kertoo.

Keskusrikospoliisin on tarkoitus jatkossa lähettää yrityksille tietoa ja varoituksia esimerkiksi ajankohtaisista rikosilmiöistä ja -aalloista.

Jatkossa selvitetään myös, miten kauppa, poliisi, koulu ja sosiaalitoimi yhdessä käytännössä toimivat myymälävarkauksien ja näpistysten vähentämiseksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.