Mainos

Yrityksetkin pakenevat Sampo Pankista

Sampo Pankki on alkanut menettää myös yritysasiakkaita kilpaileville pankeille. Pelkästään osuuspankkeihin virtaa satoja Sampo Pankin asiakkaita päivässä.

Rahoitustarkastuksen mukaan Sampo Pankin pari viikkoa kestäneet ongelmat ovat kuitenkin korjaantumassa parempaan suuntaan. Oikeusoppineet puolestaan pohtivat, antaisivatko häiriöt aihetta ryhmäkanteelle.

Helsinkiläinen Hans Seitz toimii isännöitsijänä noin kymmenessä taloyhtiössä. Kahteen viikkoon Isännöitsijä ei ole netin kautta päässyt käsiksi asiakkaansa tilitietoihin, koska ne ovat Sampo Pankissa.

- Pääsiäisen jälkeen en ole päässyt yhteyteen. Eilen en yrittänyt, toissapäivänä oli samat ongelmat kuin tänään ja sitten kaksi tiliä on tavallaan hävinnyt tunnusteni alta, taloyhtiön ja yhdistyksen. Oma tilini löytyi, Seitz selvittää.

Rahoitustarkastuksen pankkitarkastaja Markku Koponen toppuuttelee Sampo Pankin ongelmien vuoksi hermostuneita, vaikka myöntääkin tilanteen harmillisuuden.

- No onhan tilanne huolestuttava, kun se on jatkunut näin pitkään, mutta tietojemme mukaan ongelmia on korjattu koko ajan ja tilanne on mennyt parempaan suuntaan.

Seitz ei ole tilanteen suhteen yyhtä luottavainen.

- Ensi viikolla alkaa olla ongelmia, ellei tässä pääse eteenpäin. Asukkaat kysyvät vastikkeitaan, eikä niitä näy. En pääse maksamaan laskuja, jos tämä ongelma jatkuu näin.

Ryhmäkanne periaatteessa mahdollinen

Sampo Pankin ongelmat tarjoavat periaatteessa asiakkaille mahdollisuuden ryhmäkanteeseen. Sellaista ei kuitenkaan ole Suomessa koskaan tehty.

Oikeusoppineet pitävät ryhmäkannetta teoriassa mahdollisena. Sen sijaan kuluttajavirasto ja rahoitustarkastus eivät halua arvioida sitä. Yksittäisellä asiakkalla on kuitenkin oikeutensa.

- Jos asiakas tuntee kärsineensä vahinkoa, hänellä on oikeus tehdä korvausvaatimus pankille, vahvistaa Rahoitustarkastuksen pankkitarkastaja Markku Koponen.

Sampo Pankin mukaan ongelmia korjataan. Tänään yhtiöllä ei ollut tilanteeseen uutta sanottavaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.