Mainos

Yritykset vaihtavat ripeästi tietokoneitaan

Suuryritysten korvaushankinnat sekä pienten ja keskisuurten yritysten it-hankinnat pitävät kasvua yllä. Kuluttajamyynnin kasvun hidastuminen on kuitenkin jo näköpiirissä.

Yritykset ovat aloittaneet jälleen tietokoneidensa vaihtamisen uusiin, kertoo tietotekniikka-alan markkinatutkimusyhtiö IDC. Henkilökohtaisten pc-tietokoneiden yritysmyynti kasvoi huhti-kesäkuussa lähes 30 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Kun myös kotitietokoneiden myynti piristyi, ala kasvoi kokonaisuudessaan ripeätä 24 prosentin vauhtia.

IDC arvioi pc-myynnin kasvun jatkuvan edelleen. Suuryritysten korvaushankinnat sekä pienten ja keskisuurten yritysten it-hankinnat pitävät kasvua yllä. Kuluttajamyynnin kasvun hidastuminen on kuitenkin jo näköpiirissä.

Suunta oli keväällä edelleen kohti kannettavia tietokoneita, joiden osuus on jo yli kolmannes koko pc-myynnistä. Kannettavien tietokoneiden myynti kasvoi huhti-kesäkuussa peräti yli 40 prosentilla.

Tietokonemerkit tasaväkisiä

Pc-markkinoiden kasvu jakautui tasaisesti eri merkkien kesken. HP säilytti kärkipaikkansa vajaan kolmanneksen markkinaosuudella. Fujitsu Siemens hallitsee noin viidesosaa markkinoista. IBM:n ja Dellin osuudet ovat 10 prosentin molemmin puolin.

Vahvimmin osuuttaan kasvatti Acer, joka kiilasi pc-markkinoiden viidenneksi suurimmaksi merkiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.