Mainos

Yritykset taistelevat aikuisiän diabetesta vastaan Turun seudulla

Turun seudulla taistellaan uusin keinoin aikuisiän diabetesta vastaan. TurkuDee-hankkeessa lähetetään kirje noin 2500, yli 40-vuotiaalle henkilölle, joilla on mahdollisuus osallistua Kipinämittaukseen. Mittauksella selvitetään ihmisten ruokailu- ja liikuntatottumuksia, sekä riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen. Hankkeessa on Turun kaupungin lisäksi mukana neljä eri alan yritystä.

Raisio Oyj:n logistiikkapäällikkö Markku Appel on jo ehtinyt tehdä internetissä olevan kipinämittauksen, jossa kysytään vastaajan elintavoista ja motivaatiosta niiden muuttamiseen tarpeen niin vaatiessa. Kyselyn avulla vastaajat jaetaan viiteen eri ryhmään, joille räätälöidään parempien elämäntapojen ohjeet.

- Kyllä tämä on hyvin tärkeä hanke varsinkin meille ikääntyneemmille työntekijöille. Työnantaja tukee tämmöistä toimintaa, että minä ainakin odotan paljon, että työntekijät, tai ketkä tähän mukaan tulee, tulevat täysillä mukaan sitten, Appel painottaa.

Suomessa on noin 250 000 aikuisiän diabeetikkoa ja arvioiden mukaan lisäksi jopa 200 000 sairastaa tautia tietämättään. Raisio Oyj:stä terveystalkoisiin osallistuu noin 450 työntekijää. Terveystuotteistaan tunnettu yritys luottaa elämäntapojen parantamisessa vanhoihin konsteihin.

- Mikä liittyy liikunnan tukemiseen, mikä liittyy terveeseen ruokavalioon, joita on käytetty jo tähänkin saakka. Mä sanoisin, että me jatketaan sitä mitä ollaan tehty. Tämä hanke, niin kuin kattohankkeena, antaa sille suurempaa uskottavuutta, suurempaa merkitystä ja varmaan parantaa sitä motivaatiota myös, Raisio Oyj toimitusjohtaja Matti Rihko kertoo.

Kipinämittaukseen vastanneet saavat vuodeksi käyttöönsä internet-pohjaisen palvelusivuston, jossa on tietoja ja neuvoja hyvinvoinnin parantamiseen. Osalle annetaan tämän lisäksi mittari, jonka avulla voi seurata päivittäistä kokonaisliikettään. TurkuDEE:n pääajatus on yksinkertaisuudessaan terveyden edistäminen.

- Pyritään motivoimaan ihmistä tekemään omia valintoja omassa arjessa. Ja kun ihminen tekee tämän mittauksen hän saa vastauksia, jotka liittyy häneen itseensä. Ja hän voi niitä soveltaen tehdä eri toimenpiteitä koko vuoden ajan, TurkuDEE-ohjelman projektinjohtaja Matti Rosvall kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.