Mainos

Yritykset kilpailuttavat pian tehokkaammin puhelinyhtiöitä

Puhelinyhtiöiden hintasota on alkanut. Ensi huhtikuusta lähtien yritysten lankanumerot säilyvät, vaikka operaattori vaihtuisi

Yritykset ja julkishallinto kilpailuttavat puhelinyhtiöitä voimallisesti. Ensi huhtikuusta lähtien yritysten lankapuhelinnumerot pysyvät, vaikka operaattori vaihtuisi. Se säästää firmoja uusien käyntikorttien painamiselta.

Tuotejohtaja Risto Heikkilä Elisasta uskoo, että asiakkaita tulee siirtymään operaattorilta toiselle, mutta mitään järisyttävää markkinoiden tasapainossa tuskin tapahtuu.

Yritykset karsivat kännyköiden ja lankapuhelimien päällekkäistä käyttöä. Yleinen veikkaus on, että tämä kiihdyttää lankaliittymien viime vuosien tasaista vähenemistä.

Kolme suurta jakavat lankapuhelinmarkkinat. TeliaSoneran ja Elisan etuna ovat olleet 010 ja 020-alkuiset palvelunumerot. Kun niistä tulee vapaata riistaa, Finnet aikoo ottaa osansa isoista yritysasiakkaista.

Uusi tilanne mahdollistaa sen, että yritys uutta sopimusta tehdessään tai jatkaessaan vanhaa voi arvioida myös muut operaattorit ja näiden palvelut ilman, että palvelunumeroiden lanseeraukseen laitetut menevät hukkaan.

Yritysnumeroiden siirrettävyys on operaattoreille iso haaste, mutta ei yhtä suuri ruljanssi kuin viimevuotinen taistelu kännykkäasiakkaista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.