Mainos

Yritykset ajavat vanhoilla leasing-autoilla

Veromuutokset ja taantuma ovat saaneet yritykset venyttämään autoleasing-sopimuksiaan. Sopimusten jatkamisesta hyötyvät sekä auton liisanneet yritykset, että leasingfirmat. Leasinghinnat nousevat jälleen 1.4. veromuutoksen myötä.

Yritykset pitävät kiinni leasingautoistaan taantumassakin. Uuden leasingauton ottamisen sijaan monet firmat ovat jatkaneet nykyisiä sopimuksia jopa useilla vuosilla. Suomen suurimman leasing-yhtiön, ALD Automotiven tämän vuoden kaupoista jopa kolmannes on sopimuksen jatkamisia.

- Sopimuksia on jatkettu todella mittavassa määrin, sanoo ALD:n myynti- ja markkinointijohtaja Kari Kauppinen.

Viime vuoden päästöihin perustuva autoveromuutos nosti leasinghintoja. Ennen veromuutosta tehtyä sopimusta jatkamalla auton liisannut yritys maksaa siis edullisempaa kuukausihintaa verrattuna siihen, että se tekisi uuden sopimuksen uusilla hinnoilla. Järjestely sopii myös leasing-yhtiölle.

- Voimme tehdä poistoja autosta vuoden pari enemmän, toteaa Kari Kauppinen.

Autojen verotus muuttuu jälleen 1. huhtikuuta. Ennen autojen arvonlisävero on laskettu autoveron ja maahantuontihinnan yhteissummasta. 1.4. alkaen alv lasketaan vain auton maahantuontihinnasta ja autoveroa vastaavasti nostetaan. Tästä seuraa jälleen leasing-hintojen nousua, ALD:n arvion mukaan n. 8%.

Autoleasingiä tarjoavat yhtiöt eivät ainakaan vielä ole kovin huolissaan taloustilanteesta. Leasingfirmoissa toivotaan, että monet autoja omistavat pienet- ja keskisuuret yritykset vaihtaisivat leasing-autoon halutessaan vapauttaa pääomia autoista yrityksen muuhun toimintaan. Toisaalta leasing-autoilla ajavien irtisanomiset ja lomautukset vaikuttavat suoraan myös leasing-yhtiöihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.