Mainos

Yritykseksi jäi – Obama ei onnistunut avaamaan hallintoa

Yhdysvalloissa hallinnon osittainen sulku jatkuu tänään kolmatta päivää. Presidentti Barack Obama tapasi kongressin puoluejohtajia yöllä Suomen aikaa keskustellakseen sulun purkamisesta, mutta keskustelu päättyi vailla läpimurtoa.

Tapaamisen jälkeen republikaanit syyttelivät demokraatteja haluttomuudesta neuvotteluun. Demokraatit puolestaan valittivat republikaanien jääräpäisestä asenteesta.

Obama on kieltäytynyt neuvottelemasta republikaanien kanssa ennen kuin nämä suostuvat hallinnon avaamiseen ja velkakaton nostamiseen. Republikaaneille kynnyskysymys on terveydenhuoltouudistuksen toteuttaminen.

Valkoisen talon edustajan mukaan presidentti toivoo, että terve järki voittaa vielä. Eilisessä televisiohaastattelussa Obama kuvaili olevansa raivoissaan kongressin umpikujasta ja varoitti Wall Streetiä poliittisen kriisin vaikutuksista talouselämään.

Uutistoimisto Reutersin ja Ipsos-tutkimuslaitoksen kyselyssä noin joka neljäs amerikkalainen syytti tilanteesta republikaaneja ja joka viides demokraatteja. Kummankin osapuolen syyllisyyteen uskoi liki puolet kyselyyn vastanneista.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.