Mainos

Yrittäjyys houkuttelee ennätyksellisen monia

Eniten yrittäjyys kiinnostaa nuoria aikuisia. Puolueista sekä kokoomuksen että vihreiden kannattajat olisivat halukkaimpia ryhtymään yrittäjiksi.

Lähes joka kolmas työikäinen on usein harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä, ilmenee tuoreesta kyselystä. Jopa 43 prosenttia suomalaisista pitää yrittäjyyttä houkuttelevana.

Sanomalehti Keskisuomalaisen TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan on suurinta 25-34-vuotiaiden keskuudessa. Tämänikäisistä 39 prosenttia sanoo harkinneensa yrittäjäksi ryhtymistä. Suurin halu yrittäjäksi on ammattikoulun tai keskiasteen tutkinnon suorittaneilla.

Kokoomuksen jälkeen vihreiden kannattajat ovat kyselyn perusteella toiseksi halukkaimpia ryhtymään itsenäisiksi yrittäjiksi. Kokoomuksen kannattajista yli puolet pitää yrittäjyyttä houkuttelevana ja 39 prosenttia on ajatellut aikovansa yrittäjäksi. Vihreiden kannattajista 44 prosenttia näkee yrittäjyyden erittäin tai melko houkuttelevana ja yli kolmannes on harkinnut alkavansa yrittäjäksi.

Perinteisesti vahvan yrittäjäpuolueen keskustan kannattajista runsas neljännes on harkinnut yrittäjyyttä ja sitä houkuttelevana pitää 36 prosenttia.

TNS Gallup haastatteli 845:tä 15-64-vuotiasta elokuun lopulla. Virhemarginaali on 3,5 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.