Mainos

Yrittäjien Suominen moittii osinkoveron nostoa

Suomen Yrittäjät vastustaa kaavailuja osinkoverotuksen nostamisesta. Yrittäjäjärjestön toimitusjohtajan Risto Suomisen mukaan tällaiset suunnitelmat ovat vahingollisia ja johtavat pahimmillaan yrityksille tärkeiden omien pääomien tyhjennyksiin ennen vuodenvaihdetta.

-Osinkoverotuksen nosto 40 prosenttiin olisi Emu-ympäristöön lähtevässä pienessä maassa niin epärealistinen, ettei yrityksille nyt kannattaisi antaa kimmokkeita tyhjentää taseitaan vastoin pääomatuloveron uudistuksen perusperiaatteita, Suominen toteaa.

Pääomatulojen verotukseen on hahmoteltu uutta mallia toisen valtiovarainministerin Jouko Skinnarin johdolla. Tässä mallissa yksityisestä osinkotulosta maksettaisiin yhteensä 40 prosentin vero.

Nykyjärjestelmässä yksityisten ei tarvitse maksaa osingoista käytännössä lainkaan veroa, koska yritysten maksamat 28 prosentin yhteisöverot voi hyvittää täysimääräisesti. Jos esillä olleet kaavailut toteutuvat, yksityisosakkaat joutuvat pulittamaan osingoistaan 16,7 prosentin veron.

Yrittäjien Risto Suominen huomauttaa, että pääomatulojen verotusta uudistettaessa pyrittiin kannustamaan yrityksiä pääomien keruuseen, mutta verotuksen tason nostolla seuraukset olisivat päinvastaiset. Suomisen mielestä yritysten pääomien vahvistamista olisi tuettava, koska Emun oloissa vakavaraisuus on erittäin tärkeää.

Yrittäjien mielestä nykyisellä yhtenäisellä pääoma- ja yhteisöverotuksella on saatu aikaan yhteiskunnan kannalta myönteisiä vaikutuksia. Suominen kehottaakin miettimään tarkasti, kannattaako koko järjestelmää romuttaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.